10 weekend oplevelser til under 500 kr

0
4319

Kender du følelsen af at der er alt for lang tid til næste ferie, og du har brug for lidt opmuntring i hverdagen, eller mangler du en god oplevelse eller til en polterabend eller en fødselsdag? Så fortvivl ikke, her kommer en liste med 10 udfordringer og oplevelser du i kan nå i en weekend, og som koster under 500 kr stykket.

Nogle af dem kan du lave på egen hånd, andre kræver en gruppe friske venner, men alle sammen er langt sjovere end at lægge på sofaen, selv med bold i fjernere og chips på sofabordet.

10. Overnat i det fri

Overnatning i det fri

Okay, der er ikke meget action over listens nummer 10, men det er en god måde at komme lidt væk fra det hele, og få ladet batterierne op til en ny uge. Du vælger selv hvor primitivt du vil gøre det, er du til det helt primitive kan du gå på jagt efter spiselige bær, samle muslinger, lave ild med ildbor og sove i bivuak, men du kan også medbringe trangia og færdigretter og overnatte i et af de mange shelters som findes overalt i landet.

Er du til det helt primitive kan du prøve at tage på en “3 tings tur”, hvor du ud over det tøj du har på kun må have 3 ting med, og med de ting skal klare dig 24 timer i naturen. Inspiration til primitive ture som disse kan findes på: www.bushcraft.dk.

Gør det enten alene eller sammen med andre.

Udinaturen.dk finder du en oversigt over shelters og overnatningspladser i hele Danmark.

9. Slackline

Hvor god er du til at holde balancen? Den er jo sikkert god nok til ikke at vælte på cykel, men kan du også komme hele vejen over en slackline uden at falde ned? Vælg en solskinsdag, sæt slacklinen op imellem to træer og lav eventuelt en konkurrence med dine venner om hvem der er bedst. Hvis du ikke selv har en slackline kan de købes for ca 500 kr fra ny, eller gør som jeg og køb en brugt til ca det halve af nyprisen. Vil du prøve det af først, så smid et opslag på facebook, for mon ikke en af dine venner har en slackline liggende i bunden af skabet.

Fortvivl ikke hvis det ikke lykkedes de første par gange, allerede næste gang du finder slacklinen frem vil du opleve en forbedring.

8. Blaffetur

Listens 70’er flashback må være nummer 8, nemlig den meget oldschool aktivitet at tage på en blaffertur enten alene eller sammen med andre. Så hvad med at tro på det gode i dine medmennesker og tage på en tur på tværs af landet for at besøge en ven du ikke har set i nogen tid, eller inviter dine mest eventyrlystne venner til en konkurrence om hvem der først kan nå til en bestemt by.

Blafning er en spændende måde at møde nogle mennesker som er meget forskellige for dig selv, og som samtidigt kræver at du overvinder din eventuelle frygt for at kaste dig ud i noget hvor du slet ikke ved hvem du møder, eller hvilke omveje du kommer ud på undervejs.

7. Guldgravning

Oplevelser til weekenden

Endnu en aktivitet som ikke indeholder den store action, men som til gengæld mere end opvejer dette når du første gang ser ægte guld i bunden af din pande og guldfeberen sætter ind.

Guldgravning er hårdt arbejde, da sand og jord skal sies og siden vaskes for at få guldet frem, men ikke hårdere end der er plads til både guldøl og kammeratskab hele vejen igennem processen.

Du kan grave guld i køreafstand fra København, og har du Øresundsaftale på din brobizz kan du komme frem og tilbage for ca 300 kr plus benzin pr bil. Læg dertil 300 svenske kroner pr mand for leje af udstyr og undervisning pr dag. Alt guld du finder må du beholde.

Læs mere om guldgravning i Sverige, det er ikke langt væk, og en fin måde at bruge en dag eller to på inden arbejdet igen kalder.

6. Klatring

I klatring udfordre du ikke bare din højdeskræk, men også både fysik og teknik. Efter de første par besøg i klatrehallen vil du sikkert have ondt i muskler du ikke engang vidste du havde, og så selvom du har været flittig gæst i motionscenteret.

Selv hvis du har ligget på sofaen de seneste måneder kan du få gode oplevelser i klatrehallen, for teknik og stædighed slår ofte styrke, og instruktørerne står klar med tips til hvordan du bruger kroppen bedst på din vej op af væggen.

Er du bange for højder er boulderklatring måske noget for dig i stedet for. Her klatres uden sikring, og du når sjældent over 3-4 meter over madrassen som ligger på gulvet, klar til at gribe dig hvis du falder.

Find din lokale klatreklub på Dansk Klatreforbunds hjemmeside, og læs mere om hvornår du kan kigge forbi til en introduktionstime/prøvetime. Prisen svinger fra gratis til et par hundrede for introduktion og en måneds medlemskab.

Flere klubber tilbyder også specielle arrangementer som f.eks. polterabend eller firmaevents.

5. Paintball

Ja, det gør ondt, og man risikerer mærker. Til gengæld er det også rendyrket action med høj puls når du render rundt på banen med våbnet hævet på jagt efter dine modstandere. Kan du følge taktikken når først spillet er i gang, eller ender du nede bag fjendens linier ved en fejl?

Paintball er sjovt, hårdt og 100% drengerøv (men piger må godt være med alligevel). Og så er det til at betale da du kan komme i gang fra 150 kr flere steder i landet. Andre steder er det dyrere, men så får du som regel også flere kugler med, og det kan du godt få brug for når først kampen går i gang.

Så hvorfor ikke samle en stak venner og bekendte (eller måske fjender og deres bekendte) til en krig med malingfyldte kugler.

4. Gokart

Kør gokart i weekenden

Gokart er ræs hvor alle kan være med, og hvor ingen behøver frygte for buler i bilen eller klip i kørekortet. Bortset fra sæbekassebiler bliver det ikke meget mere simpelt end gokart: to pedaler, et rat og en bane (enten udendørs eller indendørs).

Der startes som regel ud med instruktioner for alle dem som ikke har prøvet det før, derefter køres der enten et løb bestående af flere heats eller et løb bestående af tidstagning og finale.

Prisen variere fra bane til bane, og afhænger også af løbstype og hvor mange omgange du vil kører.

Vil du prøve kræfter med gokart uden at skulle samle venner nok til et løb tilbyder flere baner at du kan køre “træning”, hvor der ikke er samme krav til deltagerantal.

3. Folkeræs aka. Zulu Djævleræs

Taget i betragtning af at det kun er en dag om året man kan køre folkeræs uden at skulle have den store pung frem vil du måske mene at denne oplevelse ikke fortjener en plads på listen. Men så vent til du selv har prøvet at drøne en jordbane rundt i en gammel smadderkasse, så vil du formentlig forstå hvordan folkeræs kunne klemme sig ind på listen.

Folkeræs har i mange år været den billigste motorsportsklasse i Danmark, og sporten blev for alvor kendt da TV2 Zulu udfordrede kendte danskere til en dyst på det løse underlag.

I modsætning til gokarts byder det varierende underlag og de tungere biler på masser af udskridninger og kontrastyrringer, hvilket både tester kroppens adrenalinpumpe og lattermusklerne.

Læs mere her: Alle tiders ræs – prøv folkeræs. Eller sæt kryds i kalenderen den 2. maj 2015, hvor Folkeræsklubberne invitere til åbent hus, så du selv kan prøve kræfter med folkeræs for bare 100 kr.

På visse baner er det også muligt at køre folkeræs som polterabend eller firma event.

2. Pæleklatring

Ud af alle listens aktiviteter er der ingen der for mig er så grænseoverskridende som pæleklatring. En gammel telefonmast eller træstamme er udstyret med klatregreb, og det er nu din opgave at kravle til tops, og nogle steder at komme op og stå på toppen af pælen. Især det sidste udfordrer troen på egne evner, balancen og klatrerens mod.

Så er almindelig klatring ikke længere nok til at få pulsen op, så prøv kræfter med pæleklatring.

Der er flere steder i landet der findes klatrepæle, så prøv at google dig frem til en nær dig, men er du fra Silkeborgegnen kan du glæde dig over at have Danmarks højeste klatrepæl i baghaven, på hele 35 m!: Læs mere på: www.klatremast.dk. Selv har jeg et par gange prøvet kræfter med Svensk kanoferies klatrepæl i Sydsverige, og det kan du læse om her: Højdeskræk og andre udfordringer på klatremasten.

1. Huleudforskning

Brug din weekend på huleudforskningLige over på den anden sige af Øresund findes der en række huler som kan udforskes på egen hånd, og hvis du er nysgerrig af natur, og kan lide fysiske aktiviteter vil jeg anbefale dig at tage en weekendtur over sundet og give det et forsøg.

De fleste huler byder på snævre fugtige rum og gange hvor dagslyset ikke når ind, og de fleste af dem beboet af halvstore edderkopper, så der er nærring til både mørkerædet, klaustrofobien og angsten for edderkopper undervejs i din tur igennem hulerne. Til gengæld venter der er nærværende naturoplevelse dybt under jorden hvis du ikke lader angsten få overtaget.

Læs mere om huleudforskning i Sydsverige, eller gå direkte til Visit Swedens oversigt over grotter og huler i Sydsverige.

Synes du der mangler noget på listen? Så send mig en kommentar, eller skriv i feltet herunder.