Oplevelser i Sverige

Kanotur i Sydsverige

Uanset om du er til korte kanoture på et par timer, eller længere ture med overnatninger har Sydsverige gode muligheder for at opfylde dine...

Tilbage til guldgraverland

Sidste år var vi totale amatører da vi tog til Sverige for at forfølge drømmen om at finde guld, og alligevel fandt vi lidt....

Sådan kommer du i gang med guldgravning

Har du også en drøm om at prøve lykken som guldgraver? Så lad det ikke blive ved drømmen, for det er let at komme...

Huleudforskning i Balsberg Grotten

Balsberg grotten lidt nord for Kristianstad byder på relativ nem huleudforskning for både grupper og familier, i hvert fald hvis man holder sig fra de mindste gange, som kræver mere mod, og hvor man ikke skal for mange ind af gangen.

River rafting i Sydsverige

Siden jeg første gang kæmpede med Tolarpsfallets vandmasser har det trukket i mig for at komme tilbage, og gummibåden har jeg haft liggende i...
På kanotur med børn

Sverigestur med børn

Ferie med børn kan være meget mere end sommerhus og sommerland. Vi tog 3 børn med til Sverige og havde nogle fantastiske dage med friluftsliv og oplevelser for både børn og voksne. Flere af aktiviteterne kan også laves herhjemme, enten når I er på tur, eller i løbet af en weekend. Læs med og lad dig inspirere til aktiviteter med dine egne børn.

Borrås Skåra – et fantastisk sted

Selv efter 7 ture til Sverige er det muligt at finde nye steder i Sydsverige som slår benene væk under mig, og Borrås Skåra er netop sådan et sted. Her er den enorme klippe sprækket, og det er muligt at gå igennem den snævre sprække, mens klippen tårne sig 15 meter op på begge sider af stien. Området er let tilgængeligt, og relativt nemt at finde, så hvis du er i området er det klart et besøg værd.

Weekendtur til Sverige?

Der venter masser af oplevelser i Sverige, uanset om du er til primitiv overnatning i naturen, søger adrenalinfyldt action eller ønsker en spændende storbyferie.

Indenfor frilufts- og adventureaktiviteter byder Sverige blandt andet på: klippeklatring, rafting, boulderklatring, huleudforskning, kano og kajak. Naturen og skovene vidtrækkende, og det er nemt at føle at man opholder sig i udkanten af vildmarken, en følelse der forstærkes når man render på en elg, eller når man går på jagt efter guld med samme redskaber som blev brugt i Klondike for 120 år siden.

Malmø og Halmstad byder på fantastiske muligheder for en weekend hyggetur med shopping.

Det hele kan du finde under 2 timers kørsel fra København, eller 3-4 timer fra Odense. Perfekt til en weekendtur hvor man kører fredag efter arbejde og vender snuden hjemad igen søndag eftermiddag. Maden kan man med fordel have med hjemmefra, så man kan få en hel weekend med aktiviteter, uden at skulle spilde tiden med at lede efter et åbent Ica supermarkeder.

Er du ved at planlægge en weekendtur til Sydsverige kan du finde inspiration til aktiviteter fra listen over vores oplevelser i Sverige som du finder herover. Du kan også besøge: Kort over oplevelser i Sydsverige, hvor jeg har prøvet at skabe lidt overblik over mulighederne.

Links til flere oplevelser i Sverige

Andre gode steder at finde inspiration til oplevelser i Sverige er:

Den officielle: Visit Sweden – Overskuelig hjemmeside hvor du finder masser af forslag til attraktioner og seværdigheder.

Den rodede: Sydsverige.dk – Ikke så overskuelig som ovenstående, men med masser af information og ikke mindst gode kort til seværdigheder og oplevelser i Sydsverige.