Kajak på Gudenåen

0
829

Med naturvejleder Vibe fra Favrskov kommune i spidsen tog jeg på en tur ned af Gudenåen sammen med seks andre glade amatørere. Det blev en herlig dag med masser af dyreliv, historier og hygge.

Til turens deltagere: Billederne fra turen kan findes her: billeder fra kajaktur på Gudenåen. De første er desværre ikke i særligt god kvalitet da kameraindstillingerne drillede.

Vi havde egentligt aftalt en slapper dag derhjemme, men da Favrskov kommune meldte ud at man kunne komme med på en kajaktur ned af Gudenåen fra Bjerringbro til Ulstrup, var tilbudet for godt til at afslå, så vi skyndte os at tilmelde os inden de sidste pladser var taget.

Vi starter ud med en kort gennemgang af sikkerhed og kajakroningens 1-2-3, og så er det ellers bare at sætte sig i kajaken og begynde at styre ned af Gudenåen. Fra vores pladser i kajakkens cockpit ser vi hurtigt de første dyr. Svaler der dykker ned over vandet og fanger insekter, fugle der sidder i buskene langs bredden og pipper. Undervejs fortalte Vibe lidt om hvad vi så, og hvad vi kunne forvente at se.

Efter en times tid gør vi stop ved Kjællinghøl broen, hvor kanopladsen er fyldt med folk. Vi hører om broens historie, og strækker ben inden vi fortsætter turen mod Busbjerg hvor vi skal spise madpakker.

Skildpadde i Gudenåen

Pludseligt spotter en fra vores gruppe en skildpadde der sidder på en træstamme og soler sig. Det havde vi ikke forventet, men overraskelserne slutter ikke her, for kort efter ser vi tre glenter der cirker over den ene bred. Vi fortsætter turen ned af åen og får turens tredje overraskelse da en ilder hopper i vandet lidt fra os. Vi følger den et stykke ned af åen inden den pludseligt forsvinder helt, desværre for hurtigt til at jeg når at få et billede.

På vej mod toppen af Busbjerg

Vel fremme ved Busbjerg går vi op på topppen af bakken hvorfra der er en fantastisk udsigt over området. Bjerringbro udgør en lille klat i landskabet og skove, marker og bakker kan rigtigt nydes herfra. Her må vi op igen.

Efter at have spist madpakke og set skovpiberen gøre sig til sætter vi kajakkerne i vandet igen og ror det sidste stykke til Ulstrup. En herlig tur på Gudenåen med masser af dyreliv og fortællinger om broer, bregner, dyr og planter.

Vibe fortæller

Vil du vide mere om hvornår næste tur arrangeres kan du følge med på Favrskov Kommunes facebookside for friluftsliv.