Årets Optur 2020 går til Tumult

I år har vi fået barn og corona lukkede landet i en del af året, og der er derfor kommet helt andre eventyr på programmet. For første gang i mange år har vi hverken besøgt Norge eller Sverige, men det gør ikke dette års vindere mindre værdige. De havde med stor sandsynlighed vundet selv hvis udlandet havde budt på de samme store oplevelser som det plejer.

Årets Optur 2020 – Tumult (band)

Selvom jeg igennem årene har haft masser af fede, gode og medrivende koncertoplevelser, fylder musik ikke meget her på siden. Faktisk er dette første gang at en musikalsk oplevelse sniger sig ind på siden, der normalt holder sig til friluftslivets glæder. Så når det lykkes bandet Tumult at rende med Årets Optur! siger det lidt om hvad bandet kan præstere under de rette betingelser.

Tumult vinder prisen fordi de med deres energiske, levende, folke-rock-musik præsterede at forvandle en god sommerfest med chili con carne og fadøl, til et dansebonanza af støvletramp, improviserede polkatrin og en feststemning der normalt høre festivaller til. Selv dem der var allermest klistret til baren måtte til sidst overgive sig og indtage dansegulvet. Og når bandets indspilninger samtidigt gør sig godt på anlægget, på cykelturen eller i bilen, så måtte jeg simpelthen overgive mig og tildele Tumult dette års Opturs pris.

Du kan læse mere om Tumult på deres hjemmeside: Bandet Tumult, eller finde dem på Spotify, youtube eller Bandlisten.

Årets bobler 2020 – Gokart Center Fyn

Jeg tror ikke der har været et år siden år 2000, hvor jeg ikke mindst en gang har siddet i en udlejningsgokart, og troede efterhånden at jeg havde styr på hvor meget smæk der kan være i udlejningsgokarts. Men så bookede vi et ræs hos Gokart Center Fyn, og jeg skal sige det med det samme: Jeg blev blæst bag over af hvor potente deres maskiner er, krydret med en herlig bane der både giver god mulighed for høj fart og udfordrende sving.

Det er mange år siden jeg har haft det så sjovt i en gokart, og da alle nybegyndere også rejste sig fra karten med et smil skal Gokart Center Fyn have prisen som årets bobler.

Find mere info på: Gokart Center Fyn