Falkoner for en dag

0
4408

Min kammerat Rune ser lidt nervøs ud da han strækker hånden frem, og jeg forstår ham godt. Flemming fra Silkeborg Rovfugleshow har udstyret ham med en læderhandske og et stykke af en død kylling, og efterlod ham så med ordene: “Nu bliver du bare stående, så går jeg ind og lukker høgen ud. Så må vi se om han kan li’ dig.” Vi har udnyttet påskens fridage til at smutte forbi Silkeborg og få en ordentlig en på opleveren.

Rune møder fuglen for første gang
Rune møder fuglen for første gang

Pludseligt kan vi se ham kommer over hustaget i med retning mod Rune. Rune rækker armen lidt i vejret, og elegant lander fuglen på handsken. Flemming kommer smilende ud af døren fra volieret, klar til at fortælle røverhistorier og vise os lidt rundt på ejendommen. På forhånd har vi fået fortalt om historien bag falkejagt, reglerne for at holde fugle i fangeskab i Danmark og fået advarsler om at forsøge at fodre fuglen med den ubeskyttede hånd.

Rune ser endnu ikke helt tryg ud, men man fornemmer en hvis lettelse over at det første møde trods alt er gået godt. Vi begynder at gå og Bob, som Flemming har døbt harris høgen vi har med på tur, undersøger området. Han vil gerne i vandet fortæller Flemming, men fuglens badetanker kan altid forstyres ved at sætte et nyt stykke kylling på handsken.

Snart har Rune vænnet sig til rollen som falkoner, og han ser noget mere afslappet ud i fuglens selskab, måske hjulpet på vej af Flemmings historier om hvordan samarbejdet imellem fulge og mennesker egentligt fungere. Fuglene er jo frie dyr der til enhver tid kan flyve deres vej, men det magelige liv med kylling i mundrette bider er klart at foretrække frem for livet i det fri hvor det kan kræve mange jagter før der er mad.

Fantastisk møde med naturen

Oplevelse ved SilkeborgDet er fantastisk at opleve en rovfugl på så nært hold. Når høgen sidder stille på Runes handske kan jeg stå en meter fra dem og tage billeder uden at fuglen synes at have noget imod det. Vi er desværre kommet lidt for tidligt til at sæsonen for skruptudser for alvor er startet, ellers havde vi haft gode chancer for at se høgen jage, for ser fuglen et dyr i passende størrelse går jagten ind, kylling eller ej.

Selvom jagten udebliver får vi dog et par ekstra naturoplevelser med hjem da vi får skræmt et par musvåger, og efter turen får hilst på Flemmings dådyr.

Flemming har arbejdet med dyr siden han var barn, og historierne står i kø, så vi er godt underholdt i den halvanden time rundvisningen varer. Bagefter vælger vi at blive hængende til rovfugleshowet starter, og her venter endnu en stor oplevelse. Ørne, høge, falke og ugler vises frem og viser prøver på deres forskellige evner.

Dette var anden gang jeg besøgte Silkeborg Rovfugleshow, da jeg tidligere har besøgt Flemming sammen med min svigermor der ligesom Rune er en stor dyreelsker, og efter dette første besøg vidste jeg at jeg var nød til at dele oplevelsen med Rune også… Selvom det ikke er helt billigt, men så sparede vi til gengæld på maden og overnatning, også blev det alligevel en påsketur til en rimelig pris.


Mere info om Silkeborg Rovfugleshow og falkoner for en dag

Silkeborg Rovfugleshow ligger i Them ca 14 km syd for Silkeborg, og vi kombinerede turen med et par dage i shelter lidt udenfor Silkeborg. Oplevelsen kan bookes direkte hos Flemming, og koster ca 1.000 kr.

For mere info se: hjemmesiden for Silkeborg Rovfugleshow