River rafting i Sydsverige

Siden jeg første gang kæmpede med Tolarpsfallets vandmasser har det trukket i mig for at komme tilbage, og gummibåden har jeg haft liggende i...

Sverigestur med børn

På kanotur med børn
Ferie med børn kan være meget mere end sommerhus og sommerland. Vi tog 3 børn med til Sverige og havde nogle fantastiske dage med friluftsliv og oplevelser for både børn og voksne. Flere af aktiviteterne kan også laves herhjemme, enten når I er på tur, eller i løbet af en weekend. Læs med og lad dig inspirere til aktiviteter med dine egne børn.

Borrås Skåra – et fantastisk sted

Selv efter 7 ture til Sverige er det muligt at finde nye steder i Sydsverige som slår benene væk under mig, og Borrås Skåra er netop sådan et sted. Her er den enorme klippe sprækket, og det er muligt at gå igennem den snævre sprække, mens klippen tårne sig 15 meter op på begge sider af stien. Området er let tilgængeligt, og relativt nemt at finde, så hvis du er i området er det klart et besøg værd.

Overnatning i klippehule

På vej igennem grotten
Er du træt af at sove i shelter, telt eller bivuak, hvad så med at prøve noget nyt og overnat i en klippehule. Lidt uden for Göteborg ligger Börsås grotten som både giver mulighed for overnatning, og for huleudforskning for de modige der ikke lader sig skræmme af både mørke, snævre gange eller edderkopper. Sammen med en kammerat nød jeg områdets muligheder, udfordringer og udsigter. Læs med og bliv inspireret.

Guldgravning i Småland

Vidste du at det er muligt at grave guld kun 3 timer fra København? Det eneste det kræver er en vaskepande, en skovl og masser af gå-på-mod. Vi tog til Ädelfors nær Målilla og forsøgte os som guldgravere i et par dage i juli, og indenfor den første time fandt vi guld.

Huleudforskning i Sydsverige

At udforske huler i kan være en grænseoverskridende oplevelse. I de svenske huler kan du udfordre din højdeskræk, klaustrofobi og din angst for edderkopper i lyset fra din pandelampe. Jeg tog en broget flok venner og veninder med ned i hulerne Dragehulen og Dragestuen nær Varberg, og selv de hårde drenge blev udfordret inden vi var færdige.

Weekendtur til Sverige – igen

Hvor meget friluftsliv og adventure kan man proppe ind på en weekend i Sverige, hvis der også skal være tid til hygge? Her er...

Boulderklatring i Sverige – Kjuge Kull

Boulderklatring er en fin måde at komme i gang med klatring da kravene til udstyr er små og der er masser af socialt samvær....

Weekend adventure i Sverige

På en enkelt weekend oplevede vi flere adrenalingivende oplevelser, end de fleste af os gør på et år, lavede mad på bål og og havde god tid til at hygge ved bålet. Alt sammen til en pris der absolut var til at betale, og kun 4 timers kørsel fra Odense.

Pæleklatring – Adrenalin og balance

Inden vi tager hjem fra Sverige skal vi prøve kræfter med en 15 meter høje pæl, som man ikke bare skal klatre op til...

Rafting i Sverige

River rafting i 2 eller 3 mands både kan være grænseoverskridende, men også en fed måde at møde naturen på, da du her træffer dine egne beslutninger, og tager straffen hvis du gør noget forkert. Dette er fortællingen om min første oplevelser med rafting i Sverige.