Borrås Skåra – et fantastisk sted

0
4585

Imellem Varberg og Göteborg ligger Borrås Skåra, der byder på en anderledes naturoplevelse, da en smal sti synes at kløve bjerget i to. På hver side af stien tårner klippen sig op 10-15 meter, og turen igennem klippen er helt klart et besøg værd.

Problemer med at finde vej er efterhånden ved at blive standarden for denne Sverigestur, så naturligvis går det også galt i dag, og vi ender med at bruge 40 minutter på små skovveje inden vi finder frem til parkeringspladsen ved Borrås Skåra. Fra parkeringspladsen skal vi blot gå 50 meter mod vest, så viser et skilt os i den rigtige retning, og snart står vi ved indgangen til Borrås Skåra.

Borrås Skåre i SverigeDet er et imponerende syn, og da vi træder ind i sprækken er det som om vi er et helt andet sted end Sydsverige. De grønne stejle klippesider som tårner sig op på begge sider hensætter mig til filmenes verden og jeg føler mig som en statist i Hobitten eller Ringenes Herre.
Måske Sveriges fedeste vandreturI starten er stien stor nok til at vi kan gå ved siden af hinanden, men undervejs bliver den mere snæver, og de små sving gør det umuligt at se hvad der venter forude. Temperaturen falder også, og jeg begynder at overveje om jeg skulle have haft varmere tøj på.Synet igennem Borrås Skåra

Jeg har tidligere stået i bunden af Skurugata og beundret de stejle sider, men den oplevelse blegner en hel del i forhold til denne vandretur. Her føler man sig for alvor omringet af klippen. Og så, lige pludseligt kan man se skov for enden af stien. Inden man når helt derhen er der dog en sidste udfordring for de modige. En boulder har klemt sig fast over udgangen, og Rune og jeg udfordre hinanden til at vi skal over stenen inden turen er færdig, at gå under den vil jo være for nemt.

Boulder i Borrås SkåraDa vi er kommet igennem klippen drejer vil til venstre, da det ser ud til at være relativt nemt at komme op på toppen af klippen af denne vej. Derfor står vi få øjeblikke senere på toppen og kan kigge ned i kløften, her er ingen afskærmning så det er med forsigtige skridt at vi nærmer os kanten, og min højdeskræk gør at et hurtigt kig er nok, derefter er jeg tilbage i sikkerhed langt fra kanten.

Borrås Skåra har overrasket os, for her er virkeligt tale om en fed oplevelse selvom et kløvet bjerg jo ikke lyder som nogen stor seværdighed.

Sådan finder du til Borrås Skåra:

Tag afkørsel 56 fra motorvejen ved Varberg V
Kør mod vest, og tag første vej på højre hånd
Følg vejen 1,6 km, og drej til højre af vejen der går mod øst
Kør 1,3 km og drej så til venstre af vejen der går mod nord
Følg vejen ca 800 meter til du kommer til et sted hvor vejen drejer mod venstre, og en vej går mod højre
Tag vejen til højre, og kør til du kommer til skiltet med Borrås Skåra i højre side.
Fortsæt ca 100 meter til du kommer til parkeringspladsen på højre hånd og parker her.
Gå tilbage til skiltet ved vejen og følg stien til du når Borrås Skåra

Eller kig på kortet herunder (ikke helt perfekt markeret da det først er lavet efter hjemkomsten):