Norges fedeste campingplads

0
3969

Nogle gange fører en række tilfældigheder og en veludviklet ja-hat til utrolige oplevelser og oplevelser. Det gælder også mit møde med den norske by Dagali som viste sig at være et mekka for actionsports og mennesker med hang til oplevelser.

Jeg var egentligt på vej til den norske by Geilo for at mødes med en veninde som skulle lære mig om vandring i fjeldet, og alle dets herligheder. Undervejs på min køretur fra færgen i Oslo til bestemmelsesstedet fik jeg dog en sms med kontra-ordre: “Kør til Dagali i stedet for, der er hot tub og glade mennesker!”. En kærkommen sms da gps’en allerede to gange havde ledt mig på afveje og dermed forlænget turen til Geilo med 40 minutter, ved at køre til Dagali kunne jeg indhente det tabte, og være fremme ikke meget efter klokken 22.

Jeg svingede ind på parkeringspladsen ved Serious Fun i Dagali, og efter lidt søgen fandt jeg både min veninde og hot tub’en. Der var øl på bordet, gang i snakken og stemningen høj. Der var folk fra nordjylland, Zimbabwe, Belgien og et eller andet engelsk talende land, og så lige mig og de to danske tøser. Fra hot tub’en kunne vi både se bålhytten hvor der var gang i bålet, og den indbydende bjergsø, der sikrede både en idylisk udsigt og en kold dukkert mere end en gang i løbet af aftenen. Efterhånden som øllene slap op søgte folk mod bålhytten, og jeg fik mulighed for at snakke lidt med ejeren, Wiliam fra Zimbabwe, der om sommeren drev Serious Fun, og om vinteren havde en guldmine i Afrika som han håbede på snart at have oppe i fuldt gear så den kunne begynde at give et udbytte. Han forklarede også hvordan mine to veninder var kommet ind for at købe en is, og han havde tilbudt dem en gratis kaffe, og en raftingtur hvis de ville lappe nogle våddragter for ham. Efter lidt forhandling var de landet på gratis hot tup og overnatning i hans hyggelige mongolsk inspirerede telte i stedet for, og sådan var det altså gået til at jeg nu sad midt i dette herlige selskab af friluftsfolk, rafting instruktører og canyoning entusiaster.

En del folk havde været gæster på stedet, men var kommet tilbage og brugte nu sommeren på at hjælpe til i firmaet som instruktører eller ved at sætte i stand og bygge nyt. Dette miks af gæster, ansatte og frivillige gav en herlig stemning og festen fortsatte længe efter jeg gav op klokken tre om natten. Men inden jeg nåede så langt havde jeg lært mere om hvad Dagali tilbyder af aktiviteter: Canyoning, rafting på flere forskellige niveauer, white water kajak, svævebane, kanosejlads og fiskeri (4 belgiere havde i 4 dage boet på stedet og levet af de fisk de fangede, så der må være fisk nok i søen).

Bålhytten i Dagali

Desværre havde vi planlagt at starte vandreturen næste dag (og jeg var, ligesom resten af selskabet, ramt af festlighederne dagen før), så rafting og canyoning må vente til næste besøg. Men det er helt sikkert at jeg vender tilbage, og næste gang fylder jeg bilen med glade og dejlige mennesker som jeg kan dele oplevelserne med.

Du kan læse meget mere om stedet på hjemmesiden: Seriousfun.no. Og jeg lover at vende tilbage med mere info når jeg har fået afprøvet både rafting og canyoning i området.